Energetische Structurele Balans (ESB)

ESB is een zachte vorm van corrigerende therapie, welke streeft naar harmonisering van het energielevel door verschillende lagen van het lichaam. Dit heeft invloed op zowel het aura als het bot-, spier- en zenuwweefsel. ESB zorgt voor herstel van structurele disbalans, het verminderen van pijn én het vergroten van het persoonlijk wel- en bewustzijn. Alle gebeurtenissen, ziekten en emotionele conflicten die men meemaakt in de loop van het leven (bewust of onbewust) kunnen resulteren in diverse lichamelijke symptomen. Alle vastzittende hardnekkige overtuigingen die je steeds storen, waardoor je niet in je eigen kracht kunt komen,

 

Het meest bijzondere van ESB is de techniek om zonder in emotie-pijn-verdriet te gaan; trauma”s en oude blokkades verwijderd worden. Dit alles gebeurt non-verbaal en is gelijk voelbaar. Het proces zorgt ervoor dat het zenuwstelsel gereset wordt en prikkelt zenuwbanen tot volledige deelname aan het autonome zenuwstelsel. Op een soepele en eenvoudige manier krijgen alle organen weer voldoende prikkels, waardoor deze veel beter gaan functioneren en belastende emoties, gebeurtenissen en overtuigingen je lichaam verlaten.

 

Dit geeft kracht, rust, energie en heel veel innerlijke ruimte en vrijheid.

 

Bij ESB wordt ervan uitgegaan dat het lichaam van de mens een aantal zelfcorrigerende-mechanismen bezit die het lichaam gezond houden. Tijdens een dergelijke behandeling wordt een situatie gecreëerd waarin het lichaam zich weer corrigeert naar de natuurlijke basis. 


Zacht en stil

Tijdens ESB wordt er een toestand gecreëerd waarin het lichaam spontaan correcties van de wervelkolom en gewrichten zelf uitvoert. Ik  begeleid de lichamelijke verandering die optreedt in de wervelkolom of het gewricht. Tijdens de behandeling krijgt het lichaam voldoende ruimte om naar deze optimale ‘basis’ instelling terug te keren.

Veilig

ESB is een veilige manier van behandelen omdat je lichaam zelf het werk doet! Dit maakt de therapie uitermate geschikt voor iedereen, zelfs voor zuigelingen en oudere mensen.

Patiëntvriendelijk

De behandeling wordt gegeven met de kleren aan en het enige wat de patiënt hoeft te doen is ontspannen.

Zeer effectief

ESB wordt zeer effectief toegepast voor de behandeling van emotionele of psychische problemen. Dit kan geheel non-verbaal, als bepaalde zaken door de patiënt te persoonlijk of moeilijk te verwoorden zijn. Daarnaast is het resultaat van de behandeling meteen voelbaar. Zélfs bij een psychisch trauma is de emotionele lading gelijk een stuk minder, of zelfs helemaal weg!